Liofilizuotos uogos yra ne tik sveika, bet ir be galo gardu. Todėl nenuostabu tai, jog vis daugiau žmonių nusprendžia jas išmėginti. Jei ir jūs norite išmėginti ir sužinoti, kas yra liofilizuoti produktai, pats metas pradėti rinktis.

Braškės

Turbūt nesuklysime pasakydami, jog braškė yra viena skaniausių ir labiausiai pamėgtų uogų Lietuvoje. Visgi nepaisant to, kokios braškės gardžios, jomis džiaugtis galime tik šiltuoju metų laiku. Vėliau galime rasti tik brangiomis kainomis parduotuvių lentynose, tačiau ir pats skonis būna visiškai kitoms. Tad jei norite net ir žiemą gauti visus braškių vitaminus, išmėginkite liofilizuotas braškes, kurios ne tik nustebins jus savo skoniu, bet ir privers iš naujo pamilti šią uogą.

Raudonieji serbentai

Raudonieji serbentai taip pat labai skanūs, tačiau Lietuvos prekybos centruose šiek tiek rečiau matomi. Jei žiemos metu užsimanėte raudonųjų serbentų, pats metas pasirinkti liofilizuotas uogas.

Avietės

Ar žinojote, jog avietės turi labai daug vitaminų? Jei taip, tuomet skubėkite pasirinkti liofilizuotas uogas ir gardžiai užkandžiaukite darbe ar kelionėje.

Gervuogės

Gervuogės gana brangios, todėl mes, lietuviai, retai kada galime jomis skanauti. Visgi liofilizuotos uogos pasiekiamos visiems, nes jų kainos labai konkurencingos. Jei gervuogė yra jūsų mėgstama uoga, išmėginkite liofilizuotas uogas ir skanaukite sveikai.

Mėlynės

Mėlynės turi tiek daug vitaminų, kad jų nevalgyti yra didžiulė klaida. Jei norite, kad liofilizuotos uogos būtų sveikos ir maistingos, derinkite jas su jogurtu, varške ar kitu mėgstamu užkandžiu.

Žemuogės

Dar viena sveika uoga – žėmuogė. Ji puikiai derės ne tik prie jūsų mėgstamo maisto, bet ir galite valgyti po vieną, tai bus gardus užkandis.

Rinkitės vaisius

Pasirinkite ne tik uogas, bet ir vaisius. Tai padės jums ne tik daugiau išmėginti liofilizuotų produktų, bet ir atrasti tą, kuris labiausiai patiks. Kai kuriais atvejais naudinga neskubėti ir atsižvelgti į tai, ką siūlo gamintojai. Kiekvienas jų turi ne tik skirtingus receptus, bet ir gebėjimus. Tad peržvelkite asortimentus ir pasirinkite tai, kas gardu.