Dauguma iš mūsų pasikliauja savo automobiliais ir jų varikliais, kad galėtų nuvykti iš taško A į tašką B ir toliau. Tačiau, kad ir koks patikimas atrodytų variklis, yra keletas dažniausiai pasitaikančių problemų, dėl kurių jį gali prireikti remontuoti. Žinodami, kokios yra šios problemos ir kaip jų išvengti, galėsite užtikrinti, kad jūsų variklis sklandžiai veiktų ilgus metus.

Netinkamas alyvos lygis

Viena iš dažniausių variklio gedimų priežasčių yra netinkamas alyvos lygis. Tai reiškia, kad alyvos kiekis jūsų variklyje nėra optimalus, todėl jis gali perkaisti ir anksčiau laiko sugesti. Įsitikinkite, kad reguliariai tikrinate alyvos lygį ir prireikus ją papildote. Taip pat turėtumėte įsitikinti, kad naudojate tinkamo tipo alyvą, skirtą jūsų automobilio ar sunkvežimio modeliui.

Netinkama alyva

Dar viena dažna problema – varikliui naudojama netinkamo tipo alyva. Skirtingų tipų varikliams reikia skirtingų rūšių alyvos, todėl, pildami ar papildydami automobilio alyvą, įsitikinkite, kad naudojate tinkamos rūšies alyvą. Jei naudosite netinkamos rūšies alyvą, galite sugadinti variklį arba sumažinti jo našumą.

Netinkamas oro filtras

Jūsų transporto priemonės oro filtras padeda išvalyti nešvarumus ir šiukšles, patenkančias į sistemą per oro įsiurbimo angą. Jei šis filtras užsikemša arba užsiteršia, tai gali sumažinti našumą, degalų ekonomiją ir net sukelti mechaninių pažeidimų, jei per ilgai nesiimama jokių priemonių. Būtinai reguliariai tikrinkite šį filtrą ir prireikus jį pakeiskite.

Netinkama degalų kokybė

Degalų, kuriuos pilate į savo transporto priemonę, kokybė yra tokia pat svarbi kaip ir kiti pirmiau minėti veiksniai, pavyzdžiui, oro filtrai ir alyvos lygis. Dėl prastesnės kokybės priedų, palyginti su aukštesnės kokybės degalais, pavyzdžiui, esančiais tam tikrose miesto degalinėse parduodamuose aukščiausios klasės benzino mišiniuose, prastesnės kokybės degalai gali dažniau dėvėti ir dėvėti vidinius komponentus. Todėl, jei įmanoma, naudojant aukščiausios kokybės benzino mišinius, galima sumažinti galimą žalą, kurią ilgainiui gali sukelti žemesnės klasės degalai.

Mechaninė žala

Galiausiai mechaniniai pažeidimai yra dar viena potenciali priežastis, dėl kurios gali prireikti remontuoti variklį. Tai gali būti nelaimingas atsitikimas arba sugedusi dalis, dėl kurios sistemoje susidaro per didelis slėgis, kuris galiausiai sukelia komponentų gedimą, jei kvalifikuotas mechanikas jo greitai nepašalina. Įsitikinkite, kad visos naujos dalys, montuojamos į jūsų transporto priemonę, yra originalios gamintojo dalys, taip pat kad bet kokius darbus atlieka sertifikuoti specialistai!

Nekokybiškai atlikti remonto darbai

Kita galima variklio remonto priežastis – netinkamai atliktas remontas. Jei darbas atliktas netinkamai arba jei technikas nenaudojo kokybiškų dalių, gali kilti papildomų problemų. Visada įsitikinkite, kad bet kokius automobilio remonto darbus atlieka kvalifikuotas ir licencijuotas mechanikas.

Rekomenduojame patikimą autoservisą Variklių remontas Vilniuje