Kai ateina laikas kraustytis į nuosavus namus, kyla daug klausimų ir dažnai reikia skirti nemažai laiko tam, kad priimti reikiamus sprendimus. Dažnai žmonės galvoja, kas labiau apsaugos namus – signalizacijos įrengimas ar turto draudimas? Abu variantai turi ir privalumus, ir trūkumas, tačiau galima pastebėti, kad signalizacijos įrengimas apsaugai pasirenkamas dažniau. Turto draudimas neapsaugo jūsų, tik turtą ir tai ne visada. Tad nenuostabu, kad kai kurie verčiau renkasi įmones, kurios galėtų apsaugoti ne tik turtą, bet ir žmonių gyvybes.

Kokiais atvejais verta rinktis turto draudimą?

Turto draudimas naudingas tuomet, kai kyla grėsmė turtui, nesusijusi su vagystėmis. Jei turtas bus sugadintas dėl tam tikrų nelaimių ir pan. Visgi tuomet, kai kalba pasisuka apie vagystes, dažnai turto draudimas lieka nuvertintas ir tikrai ne be reikalo. Pasitaiko daug situacijų, kai turto draudimo įmonės atsisako padengti turto žalą, kadangi vilkina procesą ir ieško už ko prikibti, jog įrodyti, kad vagystė neįvyko arba žala mažesnė, nei teigiama. Tad jei nenorite prarasti pinigų, neverta rinktis turto draudimą apsaugai nuo vagių.

Ar šuo ir kaimynai gali pakeisti signalizaciją?

Kitas apsaugos būdas – šuo ir kaimynai. Žinoma, tai turbūt juokingiausia, ką tik galima pasirinkti. Na, šuo galbūt bent sulos, kol kaimynai tikrai nesijaudins dėl jūsų turto. Atkreipkite dėmesį, jog kaimynai tikrai nerizikuos, jog padėtų jums. Jei jie jaus baimę, tikrai nekvies nei pagalbos, nei įsikiš į situaciją. Tad kaimynus pamirškite, ieškokite kitų būdų, kaip apsaugoti tai, kas priklauso jums.

Nuo ko priklauso signalizacijos kaina?

Signalizacijos įrengimas kainuoja įvairiai, kadangi tai priklauso nuo pasirinktos įmonės, sąlygų ir pan. Jei norite gauti palankų pasiūlymą, susisiekite su kuo daugiau įmonių.

Kaip sutaupyti?

Kai kyla klausimas, kaip sutaupyti, reikia savęs paklausti, ar būtina taupyti? Kai kuriais atvejais naudinga rinktis ne tai, kas pigu, o kokybiška, ypač, jei kalba pasisuka apie signalizacijos įrengimą. Tad pamirškite taupumą ir rinkitės saugias paslaugas.