Priklausomai nuo to, kokiai pramonės šakai priklausote, yra beveik begalė darbo pirštinių naudojimo būdų. Žemiau suapvalinome penkias populiariausias profesijas, kurioms reikia mūvėti pirštines, ir nustatėme tinkamiausią pirštinių tipą tai pramonei.

Kavinės darbuotojai: dirbantieji kavinėje ar restorane privalo mūvėti pirštines, kad išvengtų mikrobų plitimo ir sumažintų kryžminį užteršimą maisto ruošimo vietose. Populiariausios pirštinės, naudojamos kavinėje, yra vinilo pirštinės. Vinilines pirštines lengva greitai užsimauti, kai iškyla užduotis, jos užtikrina tinkamą apsaugą daugeliui variacijų ir tikrai padeda sustabdyti mikrobų plitimą.

Valymo  personalas: ši profesija tikriausiai yra viena iš dažniausiai galvojamų, kai reikia naudoti pirštines. Šios pramonės darbuotojai turi mūvėti pirštines, kad apsisaugotų nuo kasdien naudojamų cheminių medžiagų pavojų. Nitrilinės pirštinės yra tinkamiausios šiai pramonei, nes jos yra vienkartinės ir iš prigimties yra atsparios cheminėms medžiagoms dažniausiai naudojamoms valymo priemonėse.

Techninė priežiūra ir automobiliai: Kiekvienas, kuris dirba automobilių garaže arba prižiūri mašinas, žino, kaip svarbu dirbti ir tuo pačiu mūvėti pirštines. Naudokite tvirtas nitrilo pirštines ir apsaugokite darbuotojus nuo beveik bet kokios užduoties. Kaip minėta anksčiau, nitrilas yra iš prigimties atsparus daugeliui cheminių medžiagų ir tirpiklių, taip pat gana atsparus pradūrimui. Pasirinkę juodas nitrilo pirštines padėsite nuslėpti nepatogumus, atsirandančius reguliariai dirbant su įvairiais aliejais ir tirpikliais.

Medicina: Medicinos pramonė yra viena iš svarbiausių vietų, kur naudojamos pirštinės. Pirštinės yra esminė kliūtis, apsauganti medicinos specialistus ir pacientus nuo mikrobų ir kitų kūno skysčių, galinčių sukelti infekciją ar ligą, pernešimo. Lateksas anksčiau buvo populiarus šios pramonės pasirinkimas, tačiau dėl padidėjusio alerginių reakcijų šiai medžiagai, tinkamiausiu pasirinkimu tapo nitrilo pirštinės. Vaikų priežiūra: Vinilinės pirštinės tinka vaikų priežiūros darbuotojams, kuriems reikia pakeisti sauskelnes ir išvalyti kitas per dieną vykstančias netvarkas. Vinilines pirštines galima greitai ir lengvai užsimauti atliekant užduotį ir nekelia alerginės reakcijos rizikos. Vienkartinės vinilo pirštinės naudojamos tik vienam kartui ir yra įvairiausių dydžių, nuo mažos iki didelės rankos, taip pat ir spalvų pasirinkimas.