Nors užsienyje universalios padangos yra itin populiarios, lietuviai į jas žiūri vis dar su nepasitikėjimu. Visgi, kadangi Lietuvos keliai yra tvarkomi ir daugelis miestų gali pasigirti gerais keliais, galime pripažinti, kad net ir mūsų šalyje vis daugiau žmonių renkasi ne sezonines, o universalias padangas. Tuomet kyla klausimas, ar universalios padangos tikrai yra geresnės už universalias? Turbūt pats paprasčiausias atsakymas – nėra geresnės, tačiau kur kas praktiškesnės. Akivaizdu, jog universalios padangos neatstos nei vasarinių, nei žieminių padangų ypač ekstremaliomis oro sąlygomis, tačiau kadangi daugelyje šalių nėra nei labai šaltų žiemų, nei ypač karštų vasarų, universalios padangos puikiai tinka ir leidžia keliais važinėti saugiai.

Ar universalios padangos kainuoja brangiau?

Kadangi universalios padangos tinka tiek vasarai, tiek žiemai, kai kurie gali pagalvoti, kad jos kainuoja brangiau, nei kitos padangos. Tačiau tai nėra tiesa. Priešingai, daugelis universalių padangų gali kainuoti net šiek tiek pigiau, nei žieminės padangos, ypač, jei jos dygliuotos. Tad jei norite pirkti universalias padangas, tačiau jaudinatės, kad jos bus per brangios, galite dėl to nesijaudinti. Universalios padangos ne tik nekainuoja brangiau, bet ir jos pakankamai kokybiškos, kad nesibaimindami važinėtumėte keliais ne vienerius metus.

Kaip išsirinkti universalias padangas?

Universalias padangas išsirinkti gali būti lygiai taip pat sudėtinga, kaip ir sezonines. Todėl būkite atidūs ir atkreipkite dėmesį ne tik į tai, ką renkasi pažįstami, bet ir į savo poreikius. Tam tikrais atvejais renkantis universalias padangas naudinga atkreipti dėmesį į tai, kurie gamintojai yra pasižymėję šioje srityje. Nors universalios padangos gali būti tokios pat kokybiškos, kaip ir sezoninės, kai kurie gamintojai kol kas dar nėra perpratę, kaip jas gaminti, todėl negali užtikrinti kokybės. Renkantis universalias padangas taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kokie jų parametrai. Tokiu būdu galėsite būti tikri, jog pasirinktos padangos idealiai tiks jūsų automobiliui.