Išrinkti baldus vaiko kambariui nelengva. Ypač, jei vaikas turi daug poreikių ir norų. Tačiau norint, jog baldai ne tik būtų patogūs vaikui, bet ir palengvintų jo kasdienybę, reikia atsižvelgti ne tik į tai, ko nori vaikas, bet ir į tai, ko, jūsų nuomone, jam iš tikrųjų reikia. Pateikiame sąrašą dalykų, kuriuos turėtumėte apsvarstyti.

Lova

Vienas iš svarbiausių baldų, kuriuos turite nupirkti, lova. Labai svarbu, jog suprastumėte, kad pasirinkimas platus ir kiekvienas variantas turi būti apsvarstytas. Neretai žmonės perka sofos-lovos vaikams ir visiškai nesvarsto kitų variantų. Tačiau pagalvokite, ar vaikas norės kloti lovą kiekvieną dieną. Gal jam kur kas patogiau būtų, jei kambaryje būtų nedidelė lova, kurios klojimas būtų kur kas lengvesnis. Rinkdami lovą, nepamirškite, jog vaiko nuomonė svarbiausia. Atkreipkite dėmesį ne tik į tai, kokia lova, bet ir čiužinys. Tam tikrais atvejais verta paklausti ne tik vaiko nuomonės, kokio čiužinio norėtų, bet ir gydytojo, jog būtų atrastas tinkamas variantas.

Spinta

Vaikų rūbams ir daiktams reikalinga spinta, kuri būtų erdvi. Nepamirškite parinkti kelias spintas, kurios būtų tinkamos ne tik rūbams, bet ir sąsiuviniams bei knygoms, kurių tikrai bus nemažai, kai vaikas eis į mokyklą.

Stalas

Tam, kad ruoštų namų darbus, vaikui būtinai turite nupirkti patogų stalą.

Kėdė

Atkreipkite dėmesį į tai, jog kėdės turi būti ne tik patogios, bet ir tinkamos vaikui, kad galėtų mokytis prie stalo ir nesusigadintų stuburo.

Fotelis

Kai kuriais atvejais, kai vaiko kambarys erdvesnį, telpa ne tik įprasti vaikų kambario baldai, bet ir papildomi, pavyzdžiui, fotelis. Jis puikiai tiks vaikų kambariui, kadangi ne tik leis patogiai leisti laisvalaikį, bet ir užpildys tuščią erdvę.

Žaislų dėžė

Dar vienas dalykas, kurį būtinai turite nupirkti vaikų kambariui, tai žaislų dėžė. Be jos, deja, ne tik žaislai bus išmėtyti, bet ir kambarys atrodys netvarkingas. Pasirūpinkite, kad vaikams būtų suteikti reikiami baldai.