Jei planuojate kelionę į Egiptą, sveikiname, Jums labai pasisekė. Ši Šiaurės Afrikos šalis turi turtingą istoriją ir kultūrą, kuri neabejotinai priblokš ir nustebins. Nuo Didžiųjų Gizos piramidžių iki Karalių slėnio – čia netrūksta dalykų, kuriuos galima pamatyti ir nuveikti.

Žinoma, kaip ir keliaujant, prieš vykstant reikia nepamiršti kai kurių dalykų. Ką turėtumėte susipakuoti? Kaip turėtumėte elgtis? Ko galite tikėtis iš vietinių gyventojų? Šiame vadove rasite atsakymus į visus šiuos ir kitus klausimus, kad kelionė į Egiptą būtų saugi ir kupina pramogų.

Būtiniausi daiktai kelionės metu

  • Kremas nuo saulės: Egiptas yra saulėta šalis, o UV spinduliai gali būti labai stiprūs net žiemą. Būtinai pasiimkite kremą nuo saulės su bent 30 SPF
  • Skrybėlė apsaugos jūsų veidą ir kaklą nuo saulės spindulių
  •  Akiniai nuo saulės ne tik apsaugos jūsų akis nuo saulės, bet ir padės išvengti akių kontakto su elgetaujančiais vaikais, kurių turistų lankytinose vietose yra iš ties nemažai.
  •  Egipte gali būti karšta, ypač vasarą. pasiimkite patogius ir pralaidžius orui drabužius
  • Kuklūs drabužiai: nors Egipto kultūra yra gana laisva, kalbant apie aprangos kodą, vis tiek svarbu gerbti vietinius papročius.
  •  Apžiūrinėdami lankytinas vietas daug vaikščiosite, todėl būtinai pasiimkite patogią avalynę, su kuria galėsite nueiti ilgus atstumus

Patarimai, kaip pagarbiai elgtis Egipte

Lankydamiesi Egipte, turite nepamiršti kelių dalykų, kad neįžeistumėte vietinių gyventojų

  • Kaip minėta, keliaujant po Egiptą svarbu rengtis kukliai. Tai reiškia, kad reikia dengti pečius ir kelius
  • Lankydamiesi mečetėje, prieš įeidami būtinai nusiaukite batus
  • Nepamirškite religinių švenčių: Jei įmanoma, stenkitės neplanuoti kelionės per musulmoniškas šventes, tokias kaip Rama-danas , nes daugelis įmonių tuo metu nedirba
  • Nefotografuokite be leidimo: Jei norite ką nors nufotografuoti, visada pirmiausia paprašykite leidimo. Tas pats pasakytina ir apie religinių vietų fotografavimą – kai kuriose vietose gali būti visiškai draudžiama fotografuoti

Ar Egipte galima gerti vandenį iš čiaupo?

Ne! Vanduo Egipte yra nesaugus gerti, nebent prieš tai būtų virintas arba filtruotas. Verčiau rinkitės vandenį buteliuose .

Ką daryti su gatvės prekeiviais?

Apskritai geriausia mandagiai atsisakyti, kai prie jūsų prieina gatvės prekeiviai, pardavinėjantys įvairius daiktus – nuo suvenyrų iki informacijos apie gidus, – kad ir kokie atkaklūs jie būtų. Jei nusprendėte ką nors įsigyti iš gatvės prekeivio, tarkitės dėl kainos, kol pasieksite abiem pusėms priimtiną susitarimą. Pirkdami maistą iš gatvės prekeivių taip pat nepamirškite apie maisto saugą – valgykite tik tą maistą, kuris buvo pagamintas prieš jus ir dar karštas.