Tai buvo šaltas žiemos rytas, kai atvykau į Regitrą laikyti vairavimo egzamino. Drebėjau iš nervų, bet stengiausi išlikti rami. Buvau tinkamai pasiruošus, bet vis tiek nerimavau, kad padarysiu klaidą. Vairavimo egzaminas yra vienas iš tų dalykų, kurie gali pakeisti gyvenimo kokybę. Bet turėjau perlipti save.

Pirmieji įspūdžiai

Aš giliai įkvėpiau ir įžengiau į Regitrą. Laukiau eilėje, kuri atrodė kaip amžinybė, bet galiausiai atėjo mano eilė. Moteris prie langelio padavė man segtuvą su dokumentais, kuriuos turėjau užpildyti. Tada ji liepė man atsisėsti ir laukti, kol bus ištarta mano pavardė.

Atsisėdau ir stengiausi susitelkti į kvėpavimą. Įkvėpti ir iškvėpti, įkvėpti ir iškvėpti. Po to, kai atrodė, kad praėjo visa amžinybė, pagaliau buvo ištartas mano vardas. Priėjau prie langelio ir moteris padavė man raktą. Ji pasakė, į kurį automobilį eiti, ir pasakė, kad po minutės ateis žmogus, kuris padės man pradėti važiuoti

Išėjau į lauką ir susiradau automobilį. Netrukus išėjo vyras ir prisistatė esąs mano vairavimo instruktorius. Jis paklausė, ar esu pasirengus pradėti važiuoti. Aš linktelėjau galva, nors visai nesijaučiau pasiruošus ir buvo daug baimės.

Įsėdome į automobilį ir jis kartu su manimi peržvelgė keletą pagrindinių saugos procedūrų. Tada išvažiavome į kelią. Važiuojant stengiausi išlikti rami, bet širdis visą laiką plakė. Be didesnių incidentų apvažiavome aplink kvartalą ir grįžome į Regitrą ir pastatėme automobilį.

Vairavimo instruktorius man pasakė, kad tuoj grįš, todėl sėdėjau automobilyje ir laukiau. Po kelių minučių jis grįžo kartu su kita moterimi, kuri anksčiau davė man raktą. Ji mane pasveikino ir pasakė, kad išlaikiau vairavimo egzaminą! Oho palengvėjimas.

Negalėjau tuo patikėti – man pavyko! Visos tos valandos mokymosi ir praktikos galiausiai pasiteisino. Jei šiuo metu mokotės vairavimo egzamino, nepraraskite vilties – jį įmanoma išlaikyti!

Kas man labiausiai padėjo?

Gerai parinkti vairavimo kursai. Vairavimo pamokas lankiau Vairuojam.lt mokykloje ir tikrai juos rekomenduočiau. Jie turi puikią programą, kuri padeda palaipsniui ugdyti įgūdžius ir pasitikėjimą savimi prie vairo.

Sėkmės visiems, kurie šiuo metu mokosi laikyti vairavimo egzaminą – tikiuosi, kad mano istorija suteiks jums įkvėpimo!