Paieškos sistemų optimizavimas, sutrumpintai SEO, yra procesas, kurio metu gerinamas svetainės matomumas ir vieta paieškos rezultatų puslapiuose. Nors SEO paslaugos sąvoka yra gana paprasta, jos vykdymas gali būti sudėtingas ir reikalaujantis daug laiko. Laimei, yra nemažai įrankių, padedančių šo proceso sekimą padaryti lengvesnį ir efektyvesnį. Pakalbėkime apie tai plačiau:

Geriausių įrankių TOP’as

  • Google Search Console: Šis nemokamas Google įrankis svetainių savininkams suteikia vertingos informacijos apie tai, kaip jų svetainė veikia Google paieškos rezultatuose. Naudotojai taip pat gali pateikti svetainių žemėlapius ir atskirus URL indeksavimui, peržiūrėti išsamius paspaudimų rodiklius ir kt.
  • Google Analytics – dar vienas nemokamas Google įrankis, padedantis svetainių savininkams stebėti lankytojų elgseną ir suprasti, iš kur jie ateina. Šią informaciją galima naudoti svetainių dizainui, turiniui ir bendrai naudotojų patirčiai gerinti.
  • Ahrefs yra mokamas SEO įrankis, siūlantis daugybę funkcijų, padedančių svetainių savininkams pagerinti jų matomumą paieškos rezultatuose. Funkcijos apima raktinių žodžių tyrimą, konkurentų analizę, svetainių auditą ir kt.
  • Moz Pro: Šis mokamas įrankis siūlo funkcijų rinkinį, padedantį atlikti įvairius veiksmus: nuo raktinių žodžių tyrimo iki konkurencijos analizės ir nuorodų kūrimo. Norintiems ją išbandyti prieš užsisakant prenumeratą, siūloma nemokama bandomoji versija.

Seo paslaugos – sudėtingas procesas, tačiau viskas įmanoma

Neabejotina, kad SEO optimizavimas gali būti sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis darbas. Tačiau yra nemažai įrankių, padedančių  šį procesą suprasti. Nesvarbu, ar ieškote įžvalgų apie savo svetainės našumą, pasiūlymų, kaip pagerinti reitingavimą, ar pagalbos atliekant raktinių žodžių tyrimus ar kuriant nuorodas, viena (ar kelios) iš šių priemonių tikrai tiks.

Optimizacija būti atliekama tinkamai, priešingu atveju galite gauti priešingą ir efektą – nuobaudas iš Google, dėl kurių galite pradingti iš paieškos rezultatų. O susigrąžinti prarastas pozicijas bus be galo sunku, ką jau kalbėti apie prarastą klientų srautą ir neuždirbtus pinigus. Šių įrankių pagalba galėsite pasitikrinti kaip vyksta procesas, iš kur gaunamos nuorodos ir pan.

Tad skirkite pakankamai laiko SEO specialistų atrinkimui. Šią užduotį galima patikėti ne bet kam. Optimizuoti jūsų svetainę paieškos sistemoms reikėtų pavesti tik tiems, kurie žino, kaip tai padaryti teisingai, ir turi pakankamai patirties. Tik tada per palyginti trumpą laiką galėsite pasiekti puikių rezultatų.