Vienas dažniausiai užduodamų klausimų apie kieto kuro katilus – ar būtina į namus kviesti specialistą, ar galima įrangą susimontuoti patiems. Mes sakome, kad geriau šį darbą palikti specialsitams. Dėl kelių priežasčių: gedimas, atsiradęs dėl netinkamo sumontavimo, nesuteiks galimybės pasinaudoti garantija. Taip pat montuoti tokį katilą yra pavojinga gyvybei. Nors geri ir kokybiški katilai yra gana saugūs naudoti, tačiau, visgi, tai yra darbas su prietaisu, kuriame uždegama ugnis. Neprofesionalios žinios ir įgūdžiai sukelia riziką sukelti pavojų.

Šio tipo katilai skirti šildyti namus, įmones ar kitas patalpas. Jie sėkmingai naudojami įvairių paskirčių patalpų šildymui. Tačiau jie jūsų būstą aprūpinti gali ne tik šiluma, bet ir karštu vandeniu. Idealiai tinkantys tuose būstuose, kur nėra centrinio dujotiekio arba patalpos ploto dydis yra netinkamas tam, kad būtų galima šildytis elektra. Šie įrenginiai yra ekonomiški, todėl įsigiję tokio tipo pirkinį galite tikėtis mažų išlaidų už šildymą. Kuras, tinkamas juose naudoti, yra labai įvairus: akmens anglis, malkos, medienos atliekos, durpių briketai, pjuvenos. Minėti katilai gali būti viršutinio ir apatinio degimo, gali veikti dujų generacijos principu. Kadangi šio tipo katilai yra ypatingai paklausūs, yra didžiulė jų pasiūla, todėl beveik neabejojame, kad kiekvienam vartotojui pavyks išsirinkti idealiai tinkantį katilą.

Kieto kuro katilai sudaro sąlygas nepriklausyti nuo centrinio šildymo, o tai labai naudinga tiems, kuriems patinka patiems reguliuoti šilumą ar tiesiog norintiems sutaupyti. Kalbant apie patalpų paruošimą šiems katilams – patalpas paruošti reikia, tačiau paruošimas yra labai paprastas (priklauso nuo kiekvienos patalpos individualiai).

Šie katilai – prasminga ir ilgaamžė investicija į visos šeimos jaukumą ir šilumą. Kaip ir renkantis kiekvieną naują pirkinį, rekomenduojame konsultuotis su specialistais, kurie išmano apie tokio tipo katilus. Nes tik tinkamai išsirinktas pirkinys funkcionuos idealiausiai ir jam bus sąlygos išnaudoti visas jo galimybes. Tinkamas pasirinkimas sutaupo ir išlaidas. Tikimės, kad atėjus laikui rinktis šį šildymo įrenginį, nesudėtingai pasirinksite tinkamiausią sprendimą ir būsite patenkinti šia investicija, kuri atneš jaukumo į jūsų namus.