Ar esate girdėję pasakymą, jog anksčiau net nereikėjo rakinti butų durų? Tikrai įsilaužimų buvo ir anksčiau, tačiau tai, kas dedasi šiais laikais, stebina. Atrodo, jog gyvename ramiu laikotarpiu, kai pasaulyje ekonomika kyla į viršų, o karų vis mažėja. Visgi nepaisant to, vagysčių vis didėja. Gal tai dėl didelio nedarbingumo, o gal priežastys slypi visai kitur. Bet kuriuo atveju apsisaugoti galėsite, jei remsitės šiais naudingais patarimais.

Susipažinkite su kaimynais

Susipažinti su kaimynais yra naudinga vos tik atvykus į kaimynystę. Tokiu būdu ne tik galėsite ramiai su jais sutarti, bet ir žinosite, jeigu kažkas įvyks ne taip, kaip turėtų būti ir turėtumėte sunerimti. Pasitaiko, kad kaimynai pirmieji pastebi, jei į butus yra bandoma įsiveržti. Turėti draugų laiptinėje yra labai naudinga.

Įsigykite šunį

Turėti šunį – ne tik smagu, bet ir naudinga. Nors šunys vis rečiau laikomi dėl apsaugos, galima pastebėti, kad kai kurie vis tiek juos perka dėl šios paskirties. Žinoma, nereikia tikėtis, kad šuo apsaugos namus, tačiau jei kas nors įsilauš, šuo informuos kaimynus, o šie iškvies pagalbą. Visgi reikia suprasti, kad šuo yra tiesiog šuo, todėl vien tik juo pasikliauti nereikia.

Įsirenkite signalizaciją

Žinoma, saugiausia kreiptis į saugos tarnybą, kuri jus užtikrins, kad apsaugos sistemos namams yra privalomos. Apsaugos sistemos, pavyzdžiui, signalizacija, ne tik apsaugos namus, bet ir jus. Tad saugos tarnyba būtinai turi būti jūsų kontaktų sąraše.

Rekomenduojame: BSG Apsaugos paslaugos

Pirkite saugų užraktą

Saugus užraktas – būtinas. Jei pasirinksite užraktą, kurį galima lengvai nulaužti, tuomet nesistebėkite, kad į jūsų namus pateks bet kas, kuris tik nuspręs apvogti butą. Būkite atidūs ir pasidomėkite, kurie užraktai rekomenduojami. Tie, kurie mato, kad jų namų užraktas nesaugus, turėtų pasistengti įsigyti naują. Tokiu būdu išvengsite nemalonumų ateityje.

Pasirūpinkite kokybiškomis durimis

Kuo saugesnės durys, tuo mažiau įsilaužimų galima tikėtis. Nors daugelis gamintojų siūlo kokybiškas duris, kai kurie renkasi pigias, kurias išlaužti ne tik lengva, bet ir užtrunka kelias minutes.