Parafino vonios procedūros  paprastas ir veiksmingas būdas sudrėkinti ir suminkštinti rankas. Ji ypač naudinga tiems, kurių oda sausa, šiurkšti ar šerpetojanti, nes šiltas vaškas padeda giliai drėkinti ir maitinti odą. Pateikiame išsamią instrukciją, kaip naudoti parafino vonelę, kad rankos būtų lygios ir sudrėkintos.

Pasiruošimas procedūroms

Susirinkite reikmenis. Jums reikės parafino vonelės, parafino vaško ir kelių plastikinių arba medžiaginių įklotų. Taip pat galite turėti rankų kremo ar losjono ir rankšluosčio.

  1. Į parafino vonelę pripilkite reikiamą kiekį vaško pagal gamintojo nurodymus. Pastatykite vonelę ant stabilaus paviršiaus ir įjunkite, kad vaškas pradėtų lydytis.
  2. Kol vaškas tirpsta, kruopščiai nusiplaukite ir nusausinkite rankas. Nuo nagų nuvalykite nagų laką ar kitas priemones. Jei ant rankų turite įpjovimų ar įbrėžimų, uždenkite juos tvarsčiu, kad vaškas nepatektų į žaizdą.
  3. Kai vaškas visiškai ištirps, rankas po vieną panardinkite į vonelę. Kelias sekundes palaikykite jas vaške, tada ištraukite ir įdėkite į plastikinį arba medžiaginį įdėklą. Procesą pakartokite su kita ranka.
  4. Leiskite vaškui kelias minutes atvėsti ir sukietėti ant rankų. Galite mūvėti pirštines arba apvynioti rankas rankšluosčiu, kad joms būtų šilta ir patogu.
  5. Kai vaškas sukietės, atsargiai nulupkite jį nuo rankų. Vaškas turėtų lengvai nusilupti, o sausa ar šiurkšti oda turėtų būti nuvalyta.
  6. Nuplaukite rankas šiltu vandeniu, kad pašalintumėte vaško likučius, tada nusausinkite rankšluosčiu.
  7. Rankas patepkite gausiai rankų kremu arba losjonu ir įmasažuokite jį į odą, kol visiškai įsigers.
  8. Užsimaukite pirštines arba dar kelias minutes apvyniokite rankas rankšluosčiu, kad drėkinamasis kremas visiškai įsigertų.

Reguliariai naudodami parafino vonelę galite išlaikyti rankas švelnias, glotnias ir sudrėkintas. Tai paprastas ir veiksmingas būdas palepinti save ir pasirūpinti savo oda. Tik būtinai laikykitės gamintojo nurodymų ir imkitės būtinų atsargumo priemonių, pavyzdžiui, uždenkite įpjovimus ar įbrėžimus, kad išvengtumėte bet kokių galimų problemų. Reguliariai naudodami šią priemonę, galėsite džiaugtis švelniomis ir sudrėkintomis rankomis ištisus metus.

Parafino vonia ne tik rankoms

Nors parafino vonia yra puikus būdas sudrėkinti ir suminkštinti rankų odą, ji taip pat gali būti naudojama ir kitoms sausoms ar šiurkščioms kūno vietoms gydyti. Pavyzdžiui, parafino vonelę galite naudoti pėdoms, kad suminkštintumėte ir sudrėkintumėte šiurkščius ir sausus kulnus. Tiesiog atlikite tuos pačius veiksmus, kaip ir rankoms, panardinkite pėdas į ištirpintą vašką, leiskite jam sukietėti ir tik tada jį nuplaukite.

Parafino vonelė ne tik drėkina, bet ir gali būti naudojama terapiniais tikslais. Vaško šiluma gali padėti atsipalaiduoti ir nuraminti skaudančius raumenis, todėl tai puikus pasirinkimas sergantiesiems artritu ar kitomis lėtinį skausmą sukeliančiomis ligomis. Be to, ji gali būti naudojama rankoms ir pėdoms sušildyti prieš užsiimant sportu ar fiziniais pratimais, taip padedant padidinti kraujotaką ir pagerinti rezultatus.

Nors parafino vonia paprastai yra saugi ir paprasta naudoti, yra keletas atsargumo priemonių, kurių turėtumėte laikytis. Visada laikykitės gamintojo nurodymų ir atsargiai elkitės su karštu vašku. Jei turite jautrią odą arba esate alergiški, prieš naudodami vonią didesniame plote būtinai išbandykite nedidelį odos plotelį. Taip pat svarbu laikyti vašką atokiau nuo liepsnos ar kitų šilumos šaltinių, nes jis yra degus.

Apibendrinant galima pasakyti, kad parafino vonia yra paprastas ir veiksmingas būdas drėkinti ir minkštinti sausą, šiurkščią odą. Ją galima naudoti rankoms, pėdoms ir kitoms kūno vietoms drėkinti ir palengvinti raumenų skausmą. Reguliariai naudojant, ji gali padėti išlaikyti odą švelnią ir pamaitintą ištisus metus. Tik būtinai laikykitės gamintojo nurodymų ir imkitės būtinų atsargumo priemonių, kad naudojimas būtų saugus ir veiksmingas.