Tikriausiai dauguma retkarčiais susitinka su savo draugais kokiame nors bare ir šiek tiek padaugina alkoholio, todėl tampa per daug apsvaigę nuo alkoholio. Svarbu paminėti, kad yra yra žmonių, kurie susiduria su alkoholizmo problemomis ir gali turėti rimtų pasekmių. Apsvaigus nuo alkoholio jokiais būdais negalima sėsti prie vairo, nes sukelsite pavojų ne tik sau, bet ir aplinkiniams asmenims. Taip pat nedera žiūrėti mažamečių vaikų. Naktiniuose klubuose galima pastebėti, kad kai kurie žmonės dėl alkoholio patiria agresijos proveržius.

Tačiau kartais yra tikimybė, kad pavartojus alkoholio Jums prireikia staigiai ištrūkti iš linksmybių ir reikia greitai išsiblaivyti, tam yra keli profesionalų patarimai:

Hidratacija

Kuomet esate apsvaigę nuo alkoholinių gėrimų, vanduo gali puikiai padėti išvalyti smegenis ir numalšinti esamą troškulį. Alkoholio vartojimas sukelia žmogaus organizmui dehidratacija, todėl gali atsirasti daug šalutinių poveikių. Vartodami vandenį, jūs galite atskiesti alkoholį.

Karbonizacija

Norime paminėti, kad gazuoti gėrimai pagreitina alkoholinių gėrimų pasisavinimą iš organizmo labiau nei neburbuliuojantys. Buvo atliktas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, kad alkoholinių gėrimų vartojimas su gazuotais limonadais turi didesnį poveikį.

Angliavandeniai

Turėdami maisto savo skrandyje, jūs galite sumažinti alkoholio pasisavinimą. Tai sumažina tikimybę, kad tapsite per daug apsvaigę. Valgydami daug angliavandenių turintį maistą, jūs sumažinate alkoholio santykį savo kraujyje ir sulėtinate jo absorbciją.

Laikas

Yra teigiama, kad kuo ilgiau vartojate alkoholinius gėrimus, tuo ilgiau užtrunka organizmui įsisavinti alkoholį. Tai reiškia, kad jeigu vartosite alkoholį ilgą laiką, tuomet prireiks daug laiko, kol jis bus pašalintas iš jūsų organizmo.

Fiziniai pratimai

Ar esate kada nors pastebėję, kad šokant arba vaikštant, jūs galite ilgiau mėgautis vakaru ir suvartoti didesnį kiekį alkoholinių gėrimų? Fizinis krūvis padeda organizmui ne taip greitai pasisavinti alkoholį ir greičiau jį skaidyti. Pratimai priverčia kraują tekėti per kepenis, todėl yra greičiau detoksikuojamas kraujas.

Pabaigai

Norime dar kartą paminėti, kad jokiais būdais nevairuokite jokios transporto priemonės po alkoholio vartojimo. Jeigu jūs arba jūsų artimasis susiduria su alkoholio problemomis, tuomet jiems gali būti reikalingas profesionalus išblaivinimas ir daktarų pagalba.