Pastaraisiais metais gelinis nagų lakas tapo populiaria tradicinio nagų lako alternatyva. Gelinė formulė žada patvaresnį paviršių, kuris gali išlikti atsparus kasdienio gyvenimo sunkumams. Tačiau prieš eidami perkant, turite apgalvoti keletą svarbių dalykų. Panagrinėkime esminius gelinio nagų lako ypatumus, kad galėtumėte priimti pagrįstą sprendimą, kuris gaminys jums labiausiai tinka.

Kuo skiriasi gelinis nagų lakas?

Geliniai nagų lakai gaminami iš tokių sudedamųjų dalių kaip akrilo esteriai, cianoakrilatai ir oligomerai. Šis sintetinių medžiagų derinys sukuria tvirtesnę dangą, kuri geriau nei paprastieji nagų lakai atlaiko nusidėvėjimą. Jų sudėtyje yra UV spindulių kietinimo technologija, t. y. jie sukietėja veikiami ultravioletinių spindulių, o ne džiūsta ore. Dėl to jų apdailinimas tampa dar gražesniu nei įprastų lakų.

Ko reikia norint naudoti gelinį nagų laką?

Jei norite pasidaryti gelinį manikiūrą namuose, prieš pradėdami darbą turėsite pasirūpinti reikiamomis priemonėmis. Geriausia pradėti nuo investicijos į kokybišką gelinių nagų rinkinį – taip užtikrinsite, kad jūsų manikiūras išliks ilgiau ir atrodys natūraliau. Taip pat reikės UV lempos arba LED šviesos, kad lakas galėtų tinkamai sukietėti. Ir žinoma, pasirūpinkite viskuo, ko reikia namų manikiūrui, pavyzdžiui, odelių aliejuku, nagų kirpimo žirklėmis ir vatos tamponėliais.

Ar yra kokių nors neigiamų šalutinių poveikių?

Gelinis manikiūras gali turėti tam tikrą šalutinį poveikį, jei jis neteisingai atliekamas arba netinkamai pašalinamas. Kadangi daugumos gelių sudėtyje yra formaldehidą atpalaiduojančių medžiagų, tokių kaip metilenglikolis ar formalinas, svarbu vengti įkvėpti bet kokių šių garų tepant ar šalinant, kad būtų sumažintas galimai pavojingų cheminių medžiagų poveikis. Be to, per dažnai darant gelinį manikiūrą, nagai gali lūžinėti, jei tarp manikiūrų neskiriama pakankamai laiko natūraliems nagams atsistatyti. Svarbu tai turėti omenyje sprendžiant, kaip dažnai turėtumėte darytis gelinį manikiūrą, kad ilgainiui jis nepakenktų jūsų nagų sveikatai.

Atsargus naudojimas būtinas

Dėl blizgios dangos ir ilgesnio išliekamumo nesunku suprasti, kodėl vis daugiau žmonių renkasi gelinius nagus, kai ateina laikas kitam manikiūro vizitui! Tačiau svarbu nepamiršti, kad nors jie gali suteikti patogumo ir stiliaus privalumų, jie taip pat gali kelti tam tikrą riziką, jei nėra tinkamai naudojami ar pašalinami.

Na ir sėkmės darbuose. Prieš pirkdami prekes būtinai atlikite bent trumpą tyrimą ir perskaitykite atsiliepimus, kad galėtumėte rasti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį produktą.