Kaip pasirodysite pokalbio su potencialiu darbdaviu metu yra ypač svarbu, todėl jeigu esate į tą darbą rimtai nusitaikę, tai tam reikia labai rimtai pasiruošti. Darbuotojų paieška yra procesas, į kurį atrankų specialistai žiūri labai rimtai, todėl kandidatai, kurie supranta, ko iš jų tikimasi ypač vertinami. Žemiau pateiksime kelis žingsnius kaip šiam atrankų etapui reikėtų tinkamai pasiruošti.

Pirmiausia, reikia atlikti visus namų darbus, nes tik žinoti būsimo darbdavio pavadinimą tikrai neužtenka. Reikėtų perskaityti visą svarbią informaciją ir kaip įmanoma daugiau jos įsiminti, tai yra kur jų veikla prasidėjo, kokią misiją bei viziją jie traktuoja ir aišku apie žinoti apie tos įmonės teikiamas paslaugas ar prekes. Interviu yra Jūsų galimybė parodyti, kiek žinote, o specifinės informacijos žinojimas puikiai pademonstruos, kad ne tik kruopščiai atlikote namų darbus, bet ir iš tiesų domitės jų siūloma pozicija.

Tinkama apranga yra lygiai tokia pati svarbi, kaip ir visas pasiruošimas pačiam interviu. Būkite tikri, kad Jūsų drabužiai neturi jokių susiraukšlėjimo ar vakarykščio „Circle-K“ dešrainio paliktų žymių. Geriausia tinkamą aprangą pasiruošti dar iš vakaro, nes tokiu būdu nekvaršinsite sau galvos nereikalingomis detalėmis. Jau nekalbame, kad reikia atrodyti dalykiškai, tačiau tokie dalykai kaip jų spalva turi būti taip pat tinkami. Pastaroji puikiai atspindi, ką norite, kad apie Jus pamanytų potencialus darbdavys.

Be drabužių, reikia tinkamai pasiruošti ir susidėlioti visus su darbo pokalbiu susijusius dokumentus. Aišku, kad reikia kelis kartus patikrinti ar niekas neturi gramatinių, ar stiliaus klaidų, nes priešingai darbuotojų paieška iš Jūsų pusės gali labai greitai pasibaigti.

Su įmonės atstovu, kuris ves interviu, mandagiai pasisveikinkite ir pokalbio pabaigoje taip pat atsisveikinkite. Tvirtas rankos paspaudimas taip pat yra sveikintinas gestas, todėl prieš pradėdami kalbėtis būtinai tai padarykite. Jeigu interviu vyks su daugiau nei vienu atstovu, tai žinoma, kad kiekvienam iš jų reikia paspausti ranką. Ir tik nebijokite šypsotis, nes tinkama nuotaika gali duoti labai daug, net pasisveikinkite ir su kitais įmonės darbuotojais, kuriuos sutiksite prieš ar po interviu.

Kadangi darbuotojų paieška nėra lengvas procesas, tai elkitės taip, kaip norėtumėte, kad su Jumis elgtųsi kiti. Juk nenorite palikti nemalonaus įspūdžio atrankų specialistui. Daugiau įvairių subtilybių apie interviu rasite čia: https://www.personalogrupe.lt/lt/personalo-atranka/darbuotoju-paieska