Fejerverkai yra svarbi daugelio ypatingų progų – nuo gimtadienių ir jubiliejų iki Naujųjų metų išvakarių – dalis. Jie taip pat gali suteikti papildomo jaudulio bet kokiam renginiui. Tačiau kadangi yra tiek daug fejerverkų rūšių, gali būti sunku žinoti, kurie iš jų geriausiai tinka jūsų progai. Šiame straipsnyje aptarsime įvairias fejerverkų rūšis ir kaip išsirinkti jūsų renginiui tinkamus fejerverkus.

Fejerverkų tipai: Kaip pasirinkti fejerverkus?

  • Labiausiai paplitęs fejerverkų tipas – tai fejerverkai, kuriuos sudaro dideli fejerverkai, šaunantys į orą, o po to sprogstantys, skleisdami ryškius šviesos ir garso pliūpsnius. Jie paprastai naudojami didesniuose šventiniuose renginiuose, pavyzdžiui, vestuvėse, jubiliejuose bei kitas didesnes progas. Jų yra labai skirtingų tipų, ir kainų – viskas priklauso nuo turimo biudžeto.
  • Ugnies fontanai – tai fejerverkų rūšis, sukurianti gražų fontano efektą su spindinčiomis šviesomis ir spragsinčiais garsais. Jie paprastai naudojami mažesnėse gimtadienius, jubiliejus ir vakarėlius. Jie daug pigesni už įprastus fejerverkus, tačiau vis tiek sukuria stulbinamą efektą.
  • Bengališkos ugnelės. Tai nėra fejerverkai, tai lazdelės kurios skleidžia didelį triukšmą ir ryškius šviesos blyksnius. Paprastai jos naudojamos per gimtadienius bei Naujuosius metus. Jų galima rasti įvairių formų ir dydžių – nuo mažų blizgučių iki didžiulių spalvotų sprogimų.
  • Rankiniai fejerverkai. Tai mažos fejerverkų lazdelės, kurias uždegate žiebtuvėliu ir laikote rankoje. Jie skleidžia garsą, dūmus ir spalvotas kibirkštis. Paprastai jie naudojami patalpose nedideliems vakarėliams ar susibūrimams.

Kaip pasirinkti fejerverkus pagal progą

Rinkdamiesi fejerverkus savo renginiui, turėtumėte atsižvelgti į saugumo ir biudžeto aspektus, taip pat į tai, kokią atmosferą norite sukurti savo pasirodymu. Didesniems renginiams, bei šventėms ar , dėl didesnio masto ir įspūdingo reginio tinkamiausi gali būti profesionalūs fejerverkai, kuriuos leidžia patyręs pirotechnikos specialistas.

Mažesnio Vidutinio dydžio renginiams, pavyzdžiui, gimtadieniams ar jubiliejams, labiau tinka antžeminiai fejerverkai, nes jais galima sukurti intymesnę atmosferą, neatsisakant pernelyg didelio reginio.

Kokybiški fejerverkai jūsų šventei – SuperFejerverkai.lt

Nebijokite kreiptis pagalbos pas profesionalus.

Profesionalios pirotechnikos įmonės gali padėti išsirinkti tinkamą fejerverkų rūšį ir patarti dėl saugos ir taisyklių. Jie taip pat gali pasiūlyti įvairias paslaugas, pavyzdžiui, muzikinius fejerverkus ar didelius ŠOU ir parūpinti apmokytus technikus, kurie galėtų pasirūpinti bet kokiais galimais pavojais.