Kai ateina laikas parduoti naudotą automobilį, norite būti tikri, kad gausite geriausią įmanomą sandorį. Norite surasti patikimą pirkėją, kuris galėtų pasiūlyti sąžiningą kainą už jūsų automobilį. Tačiau yra daugybė skirtingų pirkėjų, iš kurių galite rinktis.

Kai kurie žmonės, parduodami savo automobilį, mieliau skelbia savo pasiūlymus internetes. Kiti mėgsta paskambinti keliems vietiniams supirkėjams ir pažiūrėti, ką jie gali pasiūlyti. Parduoti automobilį supirkėjams yra daug greičiau ir paprasčiau nei tai daryti kitais būdais. Tačiau ne visi automobilių supirkėjai yra vienodi.

Prieš nuspręsdami parduoti automobilį konkrečiam supirkėjui, pirmiausia turite surasti tokį, kuriam galėtumėte patikėti savo transporto priemonės pardavimą. Kai kurie supirkėjai turi ilgalaikę teigiamą reputaciją, o kitos yra suinteresuotos gauti kuo didesnį pelną klientų sąskaita. Norėdami gauti kuo didesnę kainą iš supirkėjo, turite būti atidūs jį rinkdamiesi. Yra 5 žingsniai, kuriuos rekomenduojame atlikti, kad rastumėte patikimą supirkėją, kuriam galėtumėte parduoti savo automobilį.

1. Įsitikinkite, kad supirkėjas turi gerą reputaciją

Pirmas dalykas, kurį turėtumėte padaryti svarstydami apie auto supirkėją – pasidomėti jo reputacija internete. Yra daug įvairių svetainių, kuriose galėsite pamatyti, ką apie savo patirtį su šiuo supirkėju yra pasakoję kiti klientai. Jei matote daug neigiamų atsiliepimų, tikriausiai geriau vengti ir susirasti kitą supirkėją, kuriam galėtumėte parduoti savo automobilį.

2. Paklauskite savo šeimos narių ir draugų

Dar vienas puikus būdas rasti patikimą pardavėją – paklausti savo šeimos narių ir draugų, ar jie turi kokių nors rekomendacijų. Jei kas nors iš jūsų pažįstamų turėjo teigiamos patirties su tam tikru supirkėju, tai yra geras ženklas, kad jis neapvils ir jūsų.

3. Pasidomėkite, kiek laiko jie dirba

Jau kurį laiką veikiantis supirkėjas paprastai yra patikimesnė nei tas, kuris ką tik pradėjo savo veiklą. Kai supirkėjas veiklą vykdo kelerius metus, labiau tikėtina, kad ji kažką daro teisingai ir su klientais elgiasi sąžiningai. Naujesni supirkėjai gali būti labiau suinteresuotos gauti greitą pelną nei užmegzti ilgalaikius santykius su klientais.

4. Pasiteiraukite apie jų siūlomas atsiskaitymo galimybes

Dauguma supirkėjų jums pasiūlys dvi skirtingas mokėjimo galimybes: grynaisiais pinigais arba bankiniu pavedimu. Jei pinigų jums reikia iš karto, tuomet grynieji pinigai tikriausiai yra geriausias pasirinkimas, todėl jums bus svarbu, kad supirkėjas tokią galimybę pasiūlytų. Išsiaiškinkite, kokiu būdu vyks atsiskaitymas už jūsų automobilį.

5. Neskubėkite ir palyginkite skirtingus supirkėjus

Paskutinis dalykas, kurį norite padaryti, tai skubėti priimti sprendimą ir parduoti automobilį pirmam supirkėjui, su kuriuo pasikalbėjote. Svarbu palyginti skirtingus supirkėjus, jų reputaciją, istoriją ir jų pasiūlymus prieš priimant galutinį sprendimą. Neskubėdami ir palygindami juos tarpusavyje, turėsite daugiau galimybių rasti patikimą automobilių supirkėją, galintį pasiūlyti geriausią įmanomą kainą už jūsų automobilį.

Atlikę šiuos veiksmus, galite būti tikri, kad rasite patikimą auto supirkėją, kuris jums pasiūlys sąžiningą kainą už automobilį. Automobilio pardavimas eis kaip per sviestą, jei įdėsite šiek tiek pastangų atsirenkant patikimą partnerį bendradarbiavimui.

Papildomos informacijos apie Lietuvoje veiklą vykdančius supirkėjus ir patį automobilių supirkimą ieškokite https://visisupirkejai.lt.