Kai ateina šaltasis metų laikas, tuomet daugiau laiko praleidžiame namuose ir ypač savaitgaliais. Dažniausiai kiekvienas esame pripratę, daugiau ar mažiau kažką veikti. Kad veikla nebūtų tokia varginanti, galima išsikepti įvairius pyragus. Aišku, kai kam tai gali atrodyti misija neįmanoma, nes pyragus kiti supranta taip, lyg didžiausius meno kūrinius. Tačiau jeigu norite išsikepti tikrai gerą naminį pyragą, šis straipsnis yra parengtas būtent jums, nes jame pateiksime kelias pyragų idėjas, kurios tiks savaitgalio popietei praleisti.

Pyragas, kurio kvapas primena namų jaukumą

Tikriausiai daugeliui tam tikti pyragai asocijuojasi su tam tikrais daiktais, dalykais, įvykiais ar šventėmis. Bet daugeliui vienas pyragas dažniausiai gali priminti namus ir apsilankymus pas mamą. Tai yra obuoliu pyragas. Kepantys obuoliai sudaro nuostabų kvapą, kuris pasklinda po visus namus ir taip šis kvapas asocijuojasi būtent su tai. Dažniausiai obuolių pyragą kepa mamos, nes tai yra nesudėtingas receptas ir jį paprasta paruošti. Tad artėjant savaitgaliui, pasiruoškite nemažai obuolių, miltų, kiaušinių, cukraus ir praktiškai jis jau bus ant jūsų pietų stalo.

Tobulas šokoladinis pyragas

Retas, kuris galėtų atsisakyti šokolado. Tikriausiai tai yra vienas dažniausiai pasirenkamas saldumynas. Tačiau verta žinoti ir tai, kad iš šokolado galima kepti nuostabius pyragus. Jie gali būti su šokolado gabaliukas arba vienas didelis šokoladinis pyragas. Jeigu kalbėsime apie gryną šokoladinį pyragą, pats populiariausias yra Braunio pyragas. Jeigu jis iškeptas kokybiškai, tuomet pats vidurys yra ganėtinai drėgnas ir prisotintas daug daug šokolado. Aišku, jeigu norite, kad jis pavyktų kokybiškai, tuomet braunio receptas turėtų būti sudarytas iš kokybiškų produktų, ypač iš kokybiško šokolado. Būtent šis ingredientas turėtų būti aukščiausios rūšies.

Mėgstantiems iššūkius

Tikrai yra tokių desertų, kuriuos tinkamai pagaminti reikia praktikos, atrasti tinkamas priemones. Vienas tokių desertų yra belgiški vafliai. Kad jie išeitų pakankamai gerai, reikia turėti gerą vaflių receptą, tinkamą keptuvę, kad prie jos neprikeptų. Tad jeigu iš pirmo karto jie nesigavo tokie, kaip paveikslėlyje, nereikia nusivilti, nes po kelių bandymų jie tikrai išeis. Belgiški vafliai labai tinka pusryčiams. Juos galima valyti su vaisiais arba netgi pasirinkti sūrius priedus. Kai jau jūsų ranka įgus juos kepti, net nepastebėsite, kaip greitai jie gaminasi ir kaip greitai visi galite sėdėti prie puikaus patiekalo ir mėgautis jo skoniu.