Turite skolininkų užsienyje? Nereikia pergyventi dėl to. Kai kurie galvoja, kad skolų išieškojimas užsienyje nėra įmanomas. Visgi, tai nėra tiesa. Svarbiausia yra rasti gerą pagalbą ir tuomet iš bet kokio skolininko bus atgaunama skola ir vėl galėsite gyventi ramiai.

Ir įmonių, ir fizinių asmenų

Skolų išieškojimas galimas ne tik iš įmonių, tačiau taip pat ir fizinių asmenų. Daugelis teisinių kontorų teikia labai platų paslaugų spektrą, tad tikrai nesunkiai rasite tuos, kurie gebės sutvarkyti tas skolas, kurios jus vargina. Reta įmonė sutinka dirbti tik su tais skolininkais, kurie būtinai yra įmonės arba fiziniai asmenys. Visgi, kai kurie tai svarbu.

Gali trukti ilgiau

Kai kurie bijo, kad skolų išieškojimas iš asmenų, kurie gyvena užsienio šalyje, gali trukti labai ilgai. Praktika rodo, kad dažniausiai trunka kiek ilgiau, tačiau tai yra normalu ir nereikia dėl to pergyventi. Ilgiau tikrai nereiškia, kad jums tai kainuos brangiau. Mokate procentą nuo sumos, kuri bus atgaunama. O jeigu pinigų jums reikia čia ir dabar, tokiu atveju visada galimas skolos pardavimas.

Žiūrėkite įmonės patirtį

Skolų išieškojimas yra tas darbas, kuris reikalauja žinių bei praktikos. Dėl to reikia atsakingai rinktis įmonę, kuri išties pagalbos ranką, kai reikia. Kai kurios įmonės labai aiškiai internetiniuose puslapiuose nurodo, kokia yra jų patirtis. Tai dažniausiai padeda greičiau nuspręsti, ar jūsų poreikiai bus tenkinami, arba ne. Jeigu įmonė apie tai nerašo ir tuo pačiu nenori jums pasakyti asmeniškai – tokiu atveju geriausia ją yra apeiti apskritai.

Iki teismo

Visada siūlome daugiausia dėmesio skirti tokiai įmonei, kuri stengiasi, kad bet koks esamas konfliktas būtų sutvarkytas iki teismo. Tai dažniausiai padeda vėliau sutaupyti daug laiko ir, žinoma, pinigų.

Pagalba visada šalia, tik kiekvienas pats renkasi – ar ji jam tinka. Tikrai vargina prašyti skolininkų, kad jie grąžintų skolas. Geriau yra nesižeminti, tačiau ieškoti pagalbos iškart, kai tik ateina skolos grąžinimo terminas. Tuomet skolininkas pamato, kad jūs nejuokaujate ir dažniausiai grąžina skolas kur kas laisviau.