Žinoma, kai sakome, kad lietuviai statosi namus patys, tai nereiškia, kad jie ima plytas į rankas ir dėdami vieną prie kitos mato – kaip vaizdas auga. Tačiau tai reiškia, kad vietoje jau pastatytų namų – vis dažniau yra samdomi specialistai, kurie padeda kurti projektus ir vėliau rangovai, kurie pagal tuos projektus ir stato namus. Tokiu atveju namų projektai ir rankų darbas leidžia turėti tokius namučius, kurie yra artimiausi širdžiai bei sielai.

Svarbiausia, kad Jūsų komandoje būtų atestuoti architektai Vilnius, kurie dirba visoje Lietuvoje, nes galima konstatuoti ir internetu. Esame tikri, kad tokiu atveju Jūsų svajonių namų realizacija nebus nei paini, nei reikalaus daug laiko.

Pigesni projektai – opcija

Jeigu nuosavas namas Jums vis atrodo pati svarbiausia gyvenimo svajonė – tokiu atveju siūlome jos ir siekti. Pirmiausia reikia projekto, kuris atitinka Jūsų namo viziją. Mitas, kad visi projektai kainuoja labai brangiai. Tikrai ne. Šiuo metu gana nesunkiai galima rasti tokius projektus, kurie yra kurti  masėms. Dažniausiai tai yra vadinamieji kartotiniai projektai. Juose pagal kliento poreikius yra koreguojamas tik smulkmenos. Tačiau tokie projektai yra universalūs, tad bet kuriuo atveju tikrai daugeliui tinka.

Norisi, kad viskas būtų pagal poreikius

Natūralu, kad asmeninis, konkrečiam žmogui kurtas namo projektas tikrai patiks labiau, kadangi jo metu analizuojami kiekvieno asmens poreikiai, tad ir projektuojami tokie namai, kuriuose asmuo jaustųsi geriau. Kartotiniai projektai nėra blogi, tačiau galima juos įvardyti kaip šabloną. Ne visiems patinka išdėstymas, galiausiai, ne visiems patinka gyvent tokiuose namuose, kurie atrodo taip pat kaip ir kaimynų. Taigi, čia jau pasirinkimas yra kiekvieno kliento rankose.

Reikia glaudžiai bendradarbiauti su architektais

Siekiant tokių namų, kurie atrodytų tobuli iki mažiausių smulkmenų, svarbu yra tartis su geru specialistu, kuris padėtų išgryninti tam tikrą idėją. Dėl to reikia rasti asmenį su kuriuo galima komunikuoti aiškiai ir tuo pačiu bet kokius namo statybos etapus padaryti našius ir pranokstančius poreikius.