Būti nekilnojamojo turto, net ir nedidelio kuklaus namo, savininku neabejotinai yra puiku: galite sau kada norite pasivaikščioti žaliomis pievelėmis ir turite galimybę įkurti nedidelį sodą, auginti šviežius vaisius ir gražias gėles. Smagu jaustis visaverčiu savo namų savininku.

Tačiau patogus gyvenimas privačiame name sukelia papildomų sunkumų ir pareigų: daugiau moki už komunalines paslaugas, privalai asmeniškai tvarkyti aplinką, palaikyti švarą ir tvarką ne 50 kvadratinių metrų, o gerokai didesniame plote. Ką reikia žinoti apie privačių namų valymą, jei rimtai ketinate išsiveržti iš standartinio buto, ribojančio jūsų laisvę.

Privataus namo valymo ypatybės

Pirmas ir akivaizdus privataus namo valymo bruožas yra tai, kad tūris yra daug didesnis nei bute. Be to, privačiame name ar kotedže yra:

  • keli aukštai, todėl būtina valyti ne tik gyvenamąją zoną, bet ir laiptus bei laiptų pakopas;
  • daug daugiau langų, iš kurių kai kurie gali būti panoraminiai;
  • ūkinės patalpos: sandėliukai, persirengimo kambariai, kuriuos taip pat reikia sutvarkyti;
  • ūkiniai pastatai, kuriuos taip pat reikia periodiškai valyti;
  • erdvus kiemas ir žalios erdvės, taip pat laukia šeimininko rankų. Privačios nuosavybės valymas nebus baigtas, jei apsiribosite tik namu. Tvarka turi būti ir kieme, antraip iš jo dulkės, nešvarumai ir nukritę lapai pateks į namus, kels grėsmę jūsų idealiai tvarkai.

Yra keletas naudingų patarimų, kaip organizuoti daug darbo reikalaujantį privataus namo valymą Vilniuje:

  • didelį objektą geriau pradėti valyti nuo tolimiausios patalpos, ar tai būtų svetainė, ar sandėliukas, palaipsniui judant link išėjimo.
  • bendras konkrečios patalpos valymas prasideda nuo langų plovimo, užuolaidų plovimo, dulkių pašalinimo nuo palangės.
  • valymą geriau užbaigti išplovus grindis, po to patalpas rekomenduojama vėdinti.

Privataus namo valymą labai palengvina valymo įranga ir specializuoti plovikliai, kurių nereikės įsigyti patiems susisiekus su valymo įmone.

Valymo įmonės samdymo pranašumai

Privataus namo valymas – dažna valymo įmonės paslauga: daug lengviau daug pastangų reikalaujantį procesą patikėti profesionalams, nei tam skirti 2 ar net 3 dienas. Valytojai sugaiš mažiau laiko valydami net didelį kotedžą, nes turi specialias valymo priemones ir būtiną eksploatacinę įranga. Be to, jų valymo procesas nustatytas ir išbandytas daugelyje objektų, o esant poreikiui į valymą įtraukiami keli valikliai, kad tai užtruktų minimaliai, užtikrinant maksimalius rezultatus.

Privatų namą rekomenduojama reguliariai valyti kartą per savaitę, o generalinį valymą atlikti – kartą per šešis mėnesius. Taigi, nusprendę kraustytis į privatų namą, tuo pačiu rinkitės valymo įmonę kaip pagalbinį asistentą, kad jūsų namai būtų švarūs ir tvarkingi.