Prieš pradėdami galvoti apie tai, kokius baldus pasirinkti vonios kambariui, įvertinkite jo dydį. Įprastai šios patalpos dydis nėra didelis, todėl jame geriausiai tinka kompaktiški ir mažesnio vidinio gylio baldai. Idealiausias variantas – praustuvas sukomplektuotas su spintele.

Kokie baldai vonios kambaryje yra dažniausiai naudojami?

Dažniausiai vonios kambaryje naudojamos spintelės arba atviros lentynos. Labai praktiškas pasirinkimas – pakabinami modeliai, nes tada po jais esančios grindys lieka laisvos nuo daiktų, o tai sukelia papildomos erdvės įspūdį.

Išradingai tvarkantis vonios kambaryje vietoje rankšluosčių džiovintuvo kuo puikiausiai galima išnaudoti gyvatuką. Taip pat yra ir gausybė baldų priedų, kuriuose galima laikyti smulkesnius daiktus, kosmetikos ir higienos reikmenis. Vonios kambariui reikalingus baldus ir veidrodžius galite įsigyti interneto parduotuvėje: https://www.iris.lt/30-vonios-baldai-veidrodziai.

Kokios yra pagrindinės vonios kambario baldų spalvos?

Dažniausiai vonios kambaryje yra naudojami baltos ir kitų šviesių spalvų baldai. Gana madingi šioje patalpoje išlieka ir medieną imituojantys atspalviai. Jeigu vonios įrenginiai, sienos ir grindys yra neutralių spalvų, tada baldus galima rinktis ir gana ryškių spalvų, nes tada labai pagyvės ir išvengs monotonijos bendras šios patalpos interjeras. Svarbu išlaikyti spalvinę pusiausvyrą.

Kokios yra vonios kambario baldų formos?

Vonios kambario baldai negali skųstis įvairovės trūkumu. Tarp jų – kvadrato formos staliukai, kampiniai staliukai, kampinės lentynos, ovalinės spintelės su įkomponuotais praustuvais, L arba P formos baldų komplektai. Visi šie naujoviško dizaino baldai padeda vonios kambaryje laikyti daug skirtingos paskirties daiktų.

Kaip galima panaudoti kampinį staliuką ir prie sienos tvirtinamą spintelę?

Kampinį staliuką galima panaudoti ne tik makiažo priemonių laikymui, bet ir paversti ji romantiško maudymosi pagalbininku, pasistatant ant jo žvakidę su aromatinėmis žvakėmis ir maudymosi metu mėgautis pasakiškais ir raminančiais kvapais.

O prie sienos kabinamoje spintelėje galima laikyti tualetinius reikmenis, be to, ant jos durelių yra pritvirtintas veidrodis, kuris praverčia atliekant kosmetines procedūras. Jeigu vonios kambaryje dar yra atvira lentyna, ant jos galima ne tik sukrauti ten laikomas grožio priemones, bet ir nedideles išraiškingas skulptūrėles, meniškus drožinius ir pan.