Valgomojo baldai šiais laikais gali būti labai įvairūs, todėl nenuostabu, jog pasirinkti tai, kas idealiai tinka namams, tikrai sudėtinga. Sunku net nuspręsti, kokias medžiagas, spalvas pasirinkti. Dėl to pateikiame naudingus patarimus, kurie jums padės tinkamai priimti sprendimus.

Valgomojo stalai, kėdės ir komplektai

Turbūt būtų sudėtinga įsivaizduoti valgomąjį kambarį, kuris neturėtų stalo, kėlių ir kitų baldo. Valgomojo stalai ne tik atlieka aiškią funkciją kambaryje, bet ir papuošia kambarį. Visgi atkreipkite dėmesį į tai, jog taip pat labai populiaru rinktis komplektus, kurie jau turėtų stalą su kėdėmis ir visa tai būtų suderinta. Komplektas ne tik sutaupo laiką, nes nereikia derinti, bet ir pinigus. Trūkumas tas, jog komplektas jau suderintas ir negali pasirinkti kėdžių skaičiaus.

Spintelės, staliukai ir panašios detalės

Kambarys būtų tuščias, jei būtų tik stalas ir kėdės, todėl perkami ir kiti baldai, kurie ne tik papildo kambarį, bet ir padeda sudėti tvarkingai daiktus. Neretai pasirenkamos spintelės, staliukai ir kitos detalės. Nepamirškite, kad tokie baldai neturėtų būti prioritetas ir juos reikėtų derinti prie jau įsigyto valgomojo komplekto. Tad šiuos priedus dažniausiai žmonės perka po to, kai jau įrengia valgomąjį kambarį ir nuperka pagrindinius baldus.

Interjero detalės

Kokias kitas interjero detales pasirinkti? Galima rinktis bet ką, kas papildytų ir papuoštų kambarį. Tai gali būti kilimas, lempos, žvakidės ir t.t. Rinkitės tai, kas jums gražu. Juk jums reikės daug laiko praleisti šiame kambaryje, todėl svarbu, jog jis atitiktų visus jūsų poreikius ir atrodytų taip, kaip įsivaizduojate.

Bendras vaizdas

Nepamirškite, jog labai svarbu turėti viziją, kaip turi atrodyti kambarys. Ją susidėlioti nėra sudėtinga. Pagalvokite, kokios spalvos derėtų tarpusavyje, kokius baldus turėtumėte pasirinkti. Sudėlioti bendrą vaizdą bus lengviau, jei peržiūrėsite parduotuvių siūlomus asortimentus. Tokiu būdu galėsite ne tik dėlioti baldus pagal vaizdus, bet ir turėti omenyje, kiek kainuoja gaminiai. Nepamirškite, jog namų įrengimas gali būti nepigus, todėl verta šiek tiek pataupyti pinigus ir ieškoti nuolaidų.