Iki šiol gana gajus mitas, kad šilumos siurbliai kainuoja labai brangiai. Kadangi kainas galima rasti internete, esame tikri, kad greitai ir patogiai palyginę opcijas galite rasti variantą, kuris jums tinka ne tik dėl savo parametrų, tačiau taip pat ir dėl kainos.

Tiesa, šilumos siurbliai oras-vanduo gali būti perkami ir su subsidija. Paramą siūlo valstybė ir jos tikslas yra skatinti žmones gyventi tvariau. Viskas prasideda nuo įrangos pasirinkimo ir baigiasi detaliu susipažinimu su keliamomis sąlygomis dotacijai gauti.

Keliami reikalavimai

Pirmiausia reikia kuo detaliau susipažinti su reikalavimais, kurie kiekvienais metais kinta. Tačiau daugiau, mažiau jie yra gana panašūs. Ir tuo pačiu yra skelbiami iš kuo anksčiau, kad žmogus žinotų, jog gali pretenduoti įrangos įsigijimui ir tuo pačiu paramos gavimui.

Dažniausiai keliamos sąlygos yra šios:

  1. Tai, kad parama yra taikoma tik fiziniams asmenims.
  2. Tik tokiu atveju, kai jie utilizuoja senus kieto kuro katilas ir tuo pačiu turi dokumentus, kurie tai įrodo.
  3. Tokiu atveju, kai paramos reikia gyvenamojo tipo būstui apšildyti.
  4. Kai siurblys atitinka tam tikrus galingumo aspektus.
  5. Kai namas yra asmens nuosavybė bent jau 5-erius metus.
  6. Ir t.t.

Reikalavimai tikrai nėra sudėtingi. Paprasčiausiai ši parama yra skirta tiems, kurie keičia senas įrangas naujomis ir taip siekia gyventi tvariau.

Kokia įranga tinka labiausiai?

Dėl labiausiai jums tinkamos įrangos geriausia yra tartis su specialistais. Taip, yra keliami reikalavimai galingumui. Tik tokiu atveju galima gauti subsidiją. Tačiau apskritai yra ir daugiau aspektų, kuriuos reikia įvertinti renkantis. Tai ir gamintojas, ir efektyvumas, žinoma, garantijos, kurios yra teikiamos įrangai. Taip pat verta skaityti kitų žmonių komentarus apie sistema sir rasti tokią, kuri tikrai yra vertinama labiausiai ir minima kaip geriausia.

Visada verta tartis su specialistais, kurie gali padėti jums sutaupyti daug laiko ir būti ramiu, kad radote tai, kas Jums labiausiai tinka. Ir tai, kas Jums tarnaus daug metų, tačiau neturės jokio neigimo poveikio gamtai. Daugeliui žmonių tai yra svarbu.