Kai jau turime nuosavus namus, galime žvalgytis ir papildomų daiktų, kurie gali papildyti interjerą ir sudaryti galimybę laisvalaikį leisti namuose. Vienas iš tokių daiktų gali būti kaljanas. Kadangi jie gali būti skirtingų rūšių, ne vienam gali kilti klausimas, kaip reikėtų tinkamai pasirinkti. Todėl šiame straipsnyje norime papasakoti apie tam tikrus kriterijus, kurie padės tinkamai pasirinkti kaljaną.

Kaljanų pasirinkimas pagal jo dydį

Tikriausiai jeigu bent šiek tiek domėjotės kaljanais, matėte akivaizdų skirtumą tarp jų, tai yra dydis. Jeigu reikėtų juos suskirstyti į kelias skirtingas grupes, tuomet jos būtų trys, tai yra mini kaljanai, dar kitaip vadinami kelioniniai. Kita rūšis gali būti standartiniai, kurie yra vidutinio dydžio ir dar viena rūšis gali būti ta, kuri susideda iš dviejų dalių, kurie automatiškai yra didesni. Tad kiekvienas turėtų atsižvelgti į savo poreikius, gyvenimo būdą ir kitus panašius dalykus, kurie gali nulemti apsisprendimą. Tad jeigu daug keliaujate, reikėtų rinktis mini kaljaną, kuris yra nedidelis ir jį būtų patogu vežtis bet kur. Jeigu kaljano dūmu mėgaujatės ne taip dažnai arba namuose nėra vietos, tuomet galite rinktis standartinio dydžio. O jeigu kaljano rūkymas yra tikras malonumas ir tai darote kartu su draugais, tai tikrai verta rinktis kaip įmanoma didesnį variantą.

Dėmesys kaljano šachtai

Kaljano šachta gali turėti labai daug įtakos rūkymui, nes nuo jos priklauso kaip lengvai galima jį rūkyti, tai yra kokia gali būti jo trauka. Tad ši dalis skirstoma į tris kategorijas, tai yra klasikinė, lengva ir vidutinė. Tad vėlgi, kiekvienas gali rinktis individualiai, pagal savo poreikius. Jeigu nenorite per daug stengtis, tuomet reikia rinktis kaip įmanoma platesnę, nes taip traukimas bus žymiai paprastesnis. Jeigu norite traukti su šiek tiek didesniu pasipriešinimu, tada reikia rinktis tokius, kur kaljano šachta bus mažesnė.

Kaljano kandiklis gali lemti kaljano rūkymo patogumą

Nesvarbu, kur bus perkamas kaljanas Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje, tačiau verta atkreipti dėmesį į kandiklį. Kadangi ši dalis turi labiausiai prisiderinti prie rūkančiųjų. Juk kaljano spalva tikrai neturi įtakos rūkymo patogumui, dažniausiai ji derinama prie interjero ir kitų panašių dalykų. Tad dar prieš renkantis, verta kaip įmanoma daugiau išbandyti skirtingų kandiklių, nes taip turėsite ką palyginti ir taip galėsite išsirinkti sau patį tinkamiausią.